ProfilMedarbejdereEjendommeKontakt
Ejendomme til salg
Solgte ejendomme
Ejendomme diskret til salg

 Ormholt Hovedgård, 9750 Øster Vrå / Vendsyssel. Historisk hovedgård med 325 hektar fantastisk natur.

Ormholt er en velarronderet, historisk hovedgård på 325 hektar, beligende fredeligt og roligt, på Jyske Ås i det østlige Vendsyssel.
Ejendommen er smukt kuperet, med flotte udsigter, skrænter, enge og Voer Å, som snor sig igennem ejendommen.
Ejendommen er en gammel hovedgård, som kan datere sin historie meget langt tilbage. Originalskødet fra 1683, hvor Jens Juel købte ejendommen, er i den nuværende ejer besiddelse.
Hovedbygningen til Ormholt er på i alt ca. 550 m2 beboelse. Hovedbygningen er fredet, velholdt og ligger utrolig smukt, på toppen af et højdedrag, hvor Voer Å slynger sig nedenfor. Der er en meget smuk park og have omkring Hovedbygningen.
Herudover er der på Ormholt 2 gode medarbejderboliger, samt 3 udlejningsboliger og 1 jagthytte.
Jordtilliggendet på 325 hektar er velarronderet og uden huller. Jordtilliggendet er fordelt med ca. 51% støtteberettiget agerjord og eng, ca. 5% juletræer, ca. 41% skov og ca. 3% park, gårdsplads, vej m.v.
Markerne er generelt af relativt god og dyrkningssikker bonitet. Markbruget drives med planteavl med sædvanligt sædskifte. Engene langs Voer Å afgræsses med fedekvæg. Skoven drives med traditionel skovdrift, juletræer og jagtudlejning. Der er 2 mand ansat på gården, som selvstændigt står for den daglige drift.
Jagten er god og varieret, med masser af yderligere muligheder, da landskabet og naturen er så varieret. Jagtmulighederne omfatter råvildt, ænder, fasaner, snepper, harer, ræv m.v. Desuden er der så småt begyndt at komme kronvildt på ejendommen.
Fiskeriet i Voer Å er ligeledes godt og varieret, med bl.a. gode muligheder for at fange havørreder.
Samlet set er ejendommen en særdeles velarronderet, velholdt, smuk og alsidig hovedgård, med fantastiske naturværdier og en flot og præsentabel hovedbygning, og med en relativt enkel og overskuelig drift. En god og præsentabel base i Danmark, og helt ugenert beliggende i den smukkeste del af Vendsyssel.
Erhvervelsesmæssigt består ejendommen af 1 landbrugsejendom og 2 skovejendomme og 1 frijordsejendom. Ved erhvervelse i privat / virksomhedsskatteordningen, opfylder driftslederen i landbruget, som bebor et af husene, bopælspligten i landbruget, hvorfor den samlede ejendom kan erhverves, uden krav om personlig bopælspligt eller uddannelsekrav. Erhvervelse i selskabsform er også muligt.
Areal: 325 ha.
Solgt januar 2014.

© Copyright: Asger Olsen A/S - Søvangen 20, 5884 Gudme - tlf. 6225 4088